Aanmelden

Nieuw bij Normo?

Ben je nieuw bij Normo klik dan op onderstaande knop om je te registreren. Zo kan je veilig winkelen en betalen
in onze shop.

registreren

We branden onze koffie met de boer in gedachten. Hij verdient de meeste eer voor het harde werk.

Koffie branden zien wij als het laten evolueren van de groene bonen, waarbij alles al aanwezig is maar nog vast zit in de structuur, naar gebrande koffie waar al deze aromas en smaken vrijkomen. Dit met de wetenschap dat koffie een product is van de natuur, afhankelijk van de bodem, wind, water.

Elk detail van het proces

Wij branden onze koffie in onze eigen branderij in Borgerhout, hier branden wij op een state of the art Loring Smartroaster met een capaciteit van 15kg. Die stelt ons in staat om koffie te branden met oog voor alle details omdat we alle proces factoren kunnen beïnvloeden. Deze brander is ook zuiniger met fossiele brandstoffen dan traditionele koffiebrander. Hij produceert ook geen rook of hinderlijke geuren en stof.
Niet moeilijk dus dat we ervoor gekozen hebben om hier ons kloppend hart van te maken. Het effectief branden van de koffie is maar een klein deel van het proces. Nog belangrijker is de kwaliteitscontrole van elke batch door te cuppen en te zoeken naar manieren om ons nog te verbeteren.